Araszolásra készüljön az M0-ás soroksári Dunaág-hídján

//Tóth Gábor
m0-m5-hid-munkalatok_freepik_20210423

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Az M0-ás autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán a Soroksári Dunaág-hídon burkolatjavítási munkák kezdődtek még szerdán. Ehhez kapcsolódóan ma (április 23-án) a délelőtti, kora délutáni órákig aszfaltozási munkákat végeznek a szakemberek, így ideiglenesen csak 1 sávon haladhat a forgalom az M5-ös autópálya irányába.

Az átfogó burkolatjavítás két ütemben zajlik majd, az első két hétben a szakemberek a külső sávot újítják fel, a következő két hétben pedig a középső sávot. A burkolatjavítás ideje alatt sávlezárásra és sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők. A felújítási munkák során nemcsak a marási és aszfaltozási munkákat végzik el, hanem lecserélik a hídszigetelést és a felette lévő burkolati rétegrendet is, áll Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Az autóút M1-től az M5-ös autópálya irányába tartó szakaszán, a 22-es kilométerszelvénynél a középső sávon szükséges burkolatjavítási munkákat végzik a szakemberek kora reggeltől, 3 réteg aszfalt beépítésével, így ezen a szakaszon várhatóan 13-14 óráig csak 1 sávon haladhat a forgalom. Az érintett útszakaszon jelentős torlódás várható, így a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy ha tehetik, kerüljék el az M0-s autóút ezen részét a délelőtti órákban.

Közben az Uninform jelentése szerint: ugyancsak az M0-s déli szektorában, az M1-es felé vezető oldalon, a Hárosi Duna-hídon torlódik a forgalom, mert a 6-os főúton a főváros irányába súlyos baleset történt, így az autóútról is akadozik a lehajtás.

(Magyar Közút, utinform)