Gyűjtik a használt étolajat és az elektronikai hulladékot Taksonyban

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Gyűjtik a használt étolajat és az elektronikai hulladékot Taksonyban
A nagyközségben két alkalommal lesz a következő hetekben elektronikai hulladékgyűjtés, a konyhákban feleslegessé váló olajat és zsiradékot pedig kísérletképpen lehet elhelyezni egy gyűjtőben a következő időszakban.

Taksonyban a SELECTOR Elektronikai Termék Újrahasznosító Kft. és a Taksonyi Óvoda Alapítvány szervezésében lesz elektronikai hulladékgyűjtés. Ezen a Taksonyban álladó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezők adhatják le az ilyen eszközöket.

A gyűjtés Taksonyban a Baross téren, a régi óvoda területén lesz 2021. február 27. és március 13. szombaton, 08.00 – 11.00 óráig, derül ki a település tájékoztatójából.

Csak egész, hiánytalan, minden fontos alkatrészt tartalmazó elektronikai eszközt lehet leadni!

Közben a taksonyi Hattyú utcában olyan edényt helyeztek ki, amelybe a lakossági, használt olaj és zsír elhelyezhető. Az ott élők kezdeményezték ezt, és az önkormányzat szerződést kötött egy ilyen szolgáltatást nyújtó céggel. A lakók PET-palackban, illetve befőttesüvegben helyezhetik el a használt sütőzsiradékot – ezzel is megkímélve a környezetet.

Egyetlen liter használt olaj 1 000 000 liter ivóvizet képes beszennyezni. Az összegyűjtött olajat 100 %-ban újrahasznosítják – a feldolgozás során bioetanol készül belőle.

(taksony.hu, taksonyonline/ facebook)