Vádemelés a dunavarsányi emberölés ügyében

//Tóth Gábor
Az egyik elkövető elfogása. forrás: police.hu
A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy ötfős társaság ellen, akik 2019. szilveszterén kirívóan brutális módon megöltek egy dunavarsányi férfit, áll a Pest Megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében. A történet az érzékenyebbeket megviselheti!

A vádirat szerint az öt elkövető 2019. december 31-én Dunavarsányban egy rokonuknál napközben piáltak, majd onnan egy veszekedés miatt távozniuk kellett az este folyamán.

Ezután az egyik elkövető ötletére a csapat megjelent a sértett szintén dunavarsányi lakcímén eleve azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt szerezzenek a további mulatáshoz. Ugyan az ingatlanra a sértettel engedélye nélkül jutottak be, de amikor őket észrevette – mivel ismerték egymást korábbról – a sértett beszélgetni kezdett velük, majd közösen inni kezdtek a garázsban. Itt is veszekedésbe torkollott az iszogatás, így a házigazda elzavarta őket.

Még az utcán az elkövetők megbeszélték, hogy visszamennek és a sértettet megölik az értékeiért. Ezután ketten közülük erőszakkal benyomultak a házba, majd egyikük eszméletlenre verte a sértettet, míg utána érkező társai értékek után kutattak. A magához térő férfitől az elkövetők pénzt követeltek, miközben egyikük többször fejbe rúgta míg másikuk két ízben is megszúrta késsel. Végül az elkövetők mindenféle kezükbe kerülő dologgal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a fejét, sőt még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd egy nehéz étkezőasztalt is ráborítottak. Ebbe a sértett belehalt. A gyilkosok a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel eltávoztak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két héten belül elfogta az elkövetőket, akik közül négyen letartóztatásban egyikük pedig bűnügyi felügyeletben várja az eljárás befejezését.

A Pest Megyei Főügyészség mind az öt elkövető ellen nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

Az egyik elkövető elfogása. forrás: police.hu
(Pest Megyei Főügyészség)