Körültekintően vezessen – csütörtökön is sok baleset volt

//Berényi Attila
M0-kamion_PMKI_TorokbalintOrsEsPMKI_KMSZ2_20210212

Csütörtöki baleset az M0-on. fotó: PMKI Törökbálint Őrs és PMKI KMSZ

A várhatóan tartós hideg, a csapadék és a szél jelentősen megnehezítette az úton levők dolgát. Csúszik az út, és most még nagyobb az esélye, hogy váratlan baj következzen be. Legyen óvatos és körültekintő.

Hogy mekkora baleset szereplőjévé lehet válni, azt jól mutatja az alábbi eset. Csütörtök reggel kamion, mikrobusz ami trélert vontatott, egy kisteherautó és egy pótkocsit vontató teherautó ütközött össze az M0-ás autóút 8-as kilométerénél, Törökbálint közelében. Az ütközés következtében a pótkocsi az oldalára borult, forgalmi akadályt okozott. A törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd tűzoltódaru segítségével a felborult pótkocsit a kerekeire állították. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták, áll a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Az Útinform jelenlegi állapotról szóló jelzése szerint az M0-s autóút déli szektorán, a Ráckevei Duna-hídnál a burkolat meghibásodása miatt zárták le a külső sávot az M5-ös autópálya felé a 20-as és a 22-es km közötti szakaszon. A Csepeli pihenőhely után már 3 km-en már araszol a kocsisor.

Az Útinform felhívja a figyelmet, hogy napközben újra lehet számítani erős, néhol viharos közeli széllökésekre. Emiatt főleg az északkeleti vidékeken a Dunántúl egyes részein és a főváros környékén továbbra is előfordulhatnak hóátfúvásos szakaszok. A hőmérséklet fagypont alatti, az utak a síkosságmentesítés ellenére néhol lefagyottak lehetnek, foltokban csúszhatnak. Nagyon körültekintően vezessen!

(Útinform, Katasztrófavédelem, dho)