Állítólag sok pénz tűnt el az ÉDV Zrt-nél

//Berényi Attila
boritek_oltony_freepik_atstock_20210212

Képünk illusztráció. forrás: freeepik / atstock

Sajtóhírek szerint sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak az Északdunántúli Vízmű Zrt. működésével kapcsolatban. Megkerestük a tulajdonosi jogok gyakorlóját.

A Blikk nemrégiben arról írt, hogy az állami tulajdonban lévő ÉDV Zrt. vízműnél büntetőeljárás indult, mert több száz millió forint tűnt el. A lap értesülései szerint a cég egyes, vezető beosztású munkatársai lehetnek érintettek az ügyben.

Az újság információit a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség részéről megerősítették. A vádhatóság azonban azt közölte, hogy az ügy felderítési szakaszban van, így a megyei rendőr-főkapitánysághoz irányították a Blikk munkatársát. Itt azt közölték, hogy 2020 novemberében indítottak nyomozást sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Információink szerint több személy érintett az ügyben. Megkerestük a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtószolgálatát, innen levelünket a Nemzeti Vízművek Zrt-hez továbbították. Az ügyben született eddigi információkat nem erősítették meg, de nem is cáfolták, hanem az alábbi választ küldték – melyet szó szerint idézünk:

„Tájékoztatjuk, hogy az öt regionális víziközmű-szolgáltató tulajdonosi joggyakorlója 2021. január 1-től a Nemzeti Vízművek Zrt. Az ÉDV Zrt. működését érintő vizsgálatok folyamatban vannak. A Nemzeti Vízművek megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a vizsgálatok mielőbb lefolytatására kerülhessenek, a közszolgáltatások folyamatossága biztosított legyen. Részletesebb tájékoztatás a vizsgálatok lezárását követően adható.”

A fogyasztóknak fontos tudniuk, hogy az ÉDV Zrt. továbbra is zavartalanul szolgáltat, a Dunaharaszti Önkormányzat figyelemmel kíséri a fejleményeket!

(blikk, dho)