Kutyákat mentettek az M0-ról

//Berényi Attila
m0-kutyak1_magyarkozut_20210116

Kutyamentés az M0-on. fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt. / facebook

Még csütörtökön jelentette a rendőrség, hogy az M0-ás autóúton, Annahegy térségében szaladnak kutyák az úttesten. A Magyar Közút munkatársai némi keresés után bukkantak az ebekre.

Először csak egy ebről tudtak a hatóságok, de nem sokkal később kiderült ketten vannak. Rémülten próbáltak az elválasztósáv betonfalai között biztonságba kerülni a száguldó autók között. Az állatok jól neveltek, gondozottak voltak, és örültek a segítségükre sietőknek. A szigetszentmiklósi rendőrök a szolgálati autójukkal belassították a pálya forgalmát, majd a helyszín előtt 50 méterrel megállították az autókat, áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közösségi oldalán megjelent közleményben.

A kutyusok így az útellenőr autóba kerültek, innen a szigetszentmiklósi mérnökség kenneljébe szállították őket, majd a menhelyre. A történetnek végül jó vége kerekedett, mert az állatokban volt chip és gazdájuk azonnal értük ment, mint kiderült, már egész nap kereste őket.

Kutyamentés az M0-on. fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt. / facebook

A napokban, ugyancsak az M0-ról egy röpképtelen hattyút mentettek ki, a szárnyasok végül a dunaharaszti Tollas Barát Madárvédelmi Alapítványhoz kerültek. Erről az esetről itt olvashat.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt. / facebook)