Fényes nappal, késsel fenyegetve rabolt a buszmegállóban

//Berényi Attila
keses-rablo-buszmegallo_youtube-policehu_20201126

forrás: YouTube / Police.hu

Szigetszentmiklóson történt az eset, még hétfőn. A rendőrök gyorsan őrizetbe vették a 20 éves elkövetőt.

Egy megállóban szemelte ki áldozatát a helyi férfi 2020. november 23-án délelőtt, derült ki a police.hu beszámolója szerint. Odament egy buszra várakozó fiatalemberhez, a zsebéből előrántott egy kést és azzal hadonászott felé, miközben a cigarettáját követelte. A férfi a fenyegetés hatására átadta a dohánytárcát, ám támadója nem elégedett meg ennyivel.

Amikor felszálltak a Budapest felé közlekedő járatra, a férfi a buszon tovább fenyegette, a mobiltelefonját akarta megszerezni. A sértett mellé ült és a lábát ütögette, majd – miután nem kapta meg, amit kért – hallgatásra szólította fel. A megrémült utasnak sikerült leszállnia a buszról, majd értesítette a rendőrséget.

A nyomozók a bejelentést követően azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. A helyszínen szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki és egy napon belül azonosították a rablás feltételezett elkövetőjét. Az érintett előállításáról készült hivatalos rendőrségi felvételt alább megtekintheti.

 

Mivel a férfit első körben nem találták, a rendőrök ellene elfogatóparancsot adtak ki. Nem sokáig körözték, a Készenléti Rendőrség munkatársai késő este Budapesten elfogták, majd átadták a szigetszentmiklósi zsaruknak. A 20 éves férfit kihallgatták, aki tettét részben beismerte. B. Erikkel szemben – őrizetbe vétele mellett – a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(police.hu)