Megkötötték a szerződést a csepeli atlétikai stadionra

//Berényi Attila
Csepel-AtletikaiStadion_02_KKBK_20191119

Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

A Záév és a Magyar Építő közös ajánlata győzött a Budapesti Atlétikai Stadion kivitelezési pályázatán, amelyre már meg is kötötték a szerződést - írta a Világgazdaság kedden az európai közbeszerzési értesítő alapján.

A közbeszerzési eljárás hivatalos eredménye megegyezik a nyár végén a 24.hu által ismertetett bontási jegyzőkönyvben szereplő információkkal: a sportkomplexumot áfa nélkül mintegy 150 milliárd forintból építheti meg a Záév Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt., írja a lap.

A főváros új stadionja a tervek szerint 2023-ban adna otthont az atlétikai világbajnokságnak. Az építkezés helyszíne a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet egykori telepe, amely a Déli összekötő vasúti híd és a Rákóczi híd lábánál található.

A beruházás része a Déli Városkapu fejlesztési programnak, amely a Csepel-sziget északi részén elhelyezkedő, rozsdaövezetként funkcionáló terület teljes rehabilitációját is magában foglalja.

A versenyállapotban több mint 19 ezer négyzetméter belső és 114 ezer négyzetméter külső területen elhelyezkedő létesítmény 40 ezer férőhelyes lesz.

(Világgazdaság)