Éjféltől ismét rendkívüli jogrend lép életbe – jelentette be a miniszterelnök

//Berényi Attila
rendkivuli-bejelentes_covid_orban-viktor-fb-foto_20201103

forrás: Orbán Viktor / Facebook

Gyors cselekvésre szólított fel Orbán Viktor kedd esti rendkívüli bejelentésében. A kormányfő elmondta, hogy szerda éjféltől ismét életbe lép a tavasszal is alkalmazott rendkívüli jogrend.

Arra kéri a kormány a Parlamentet, hogy a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsa meg.

A kormányülésen született további intézkedések:

  • rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni. A maszk használata kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak – ha kell pénzbírságot szabnak ki, a renitens helyeket bezárják.
  • A szórakozóhelyeket bezárják – az Operatív Törzs javaslatára, mert úgy vélik, hogy a szabályokat lehetetlen betartatni.
  • éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptet életbe a kormány. Ez azt jelenti, hogy éjfélig mindenkinek haza kell érnie.
  • a tömegközlekedési eszközökön járatsűrítés rendeltek el (reggeli és déli csúcsban) és újra ingyenessé tették a parkolást.

Az orvosok bérét megemelik, a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak.  A kormányfő szerint az egészségügy világszínvonalon teljesít. A vakcináról folyamatosan tárgyalnak.

(Orbán Viktor / Facebook)