A kristály nevű droggal kereskedett a banda, lebuktak!

//Tóth Gábor
forrás: police.hu
Még tavasszal, egy másik ügy kapcsán derült ki, hogy kristály fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedik egy Pest megye dél-keleti szektorában működő csapat. 2020. október 6-án, késő délután csaptak le a bandára, öt embert fogtak el négy településen.

A gyanú szerint a 48 éves V. Gyula és az 52 éves K. József egy 38 éves cibakházi férfitől szerezte be a kristályt, amelyet időnként saját vevőiknek adagonként, időnként nagyobb tételben egy tápiószelei családnak adtak tovább. A családfő irányításával aztán kiporciózva terjesztették tovább ügyfélkörüknek az új pszichoaktív anyagot. A bűnös tevékenység tetemes mennyiségű pénzt hozott a konyhára, akadt, aki 300 ezer forinttal gazdagodott egyetlen nap alatt, derül ki a police.hu oldalon megjelent tudósításból.

A gyanúsítottak lakóhelyén 1,7 millió forintot, két személygépkocsit, 338 gramm szert, zálogjegyeket, mobiltelefonokat, az illegális szer használatához, adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le, de kerültek a bűnjelraktárba eredetileg kézkrémeket tartalmazó, mára azonban gyanús fehér porral töltött dobozkák is.

Négy embert őrizetbe vettek. Egyikük bűnügyi felügyeletének elrendelését, K. József, M. István és a főellátónak számító T. Imre letartóztatását kezdeményezték, ötödik társuk szabadlábon védekezhet. Mindegyikük ellen bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

(police.hu)