Mondjon véleményt az új Duna-híd terveiről

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik, ujdunahid.hu
Az új déli Duna-hídhoz kapcsolódó úthálózat első, a Fehérvári úttól a Gubacsi út-Illatos úti csomópontig tartó szakaszának bírálati engedélyezési tervei a közelmúltban elkészültek. Az új körút céljáról, legfontosabb jellemzőiről, forgalmi kialakításáról még az építési engedélyezési eljárás megindítása előtt a Budapest Fejlesztési Központ társadalmi párbeszédet indít.

Vitézy Dávid a BFK vezérigazgatója közösségi oldalán megjelent tájékoztatója szerint az Új Duna-híd megépítése nem csak azért fontos, mert jobb kapcsolatot teremt Budapest déli városrészei, elsősorban Újbuda, Csepel és Ferencváros között, hanem azért is, mert jelentősen hozzájárulhat a belváros, elsősorban a Nagykörúton belüli területek forgalomcsillapításához. Ugyanis mérsékli majd a többi Duna-híd terhelését.

Budapest új hídja

https://twitter.com/vitdavid https://www.facebook.com/vitezydavid Budapest új hídja: a tervek elkészültek, az ujdunahid.hu oldalon egyeztetésre bocsátottuk ő…

A Duna felett átívelő hídon a 2×2 sávos útpályát teljes hosszában irányhelyes, széles és egyenes kerékpáros útvonal kíséri, a forgalomtól védett járdákat fasorok és zöldsávok szegélyezik majd, szintbeli gyalogátkelőkkel. Az újbudai szakaszon az út mentén lineáris parkot is tervezünk.

Az új hídon és körúton mintegy 4 km hosszban új villamosvonal is épül, amely Budán a Fehérvári úti villamospályáról leágazva a Galvani utcán át Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es hévet, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezve a szakaszon 5 új, akadálymentes megállópárt kap majd, biztosítva a hálózati kapcsolatokat és a helyi igények kiszolgálását is.

A fejlesztéssel kapcsolatos kérdőív a www.ujdunahid.hu oldalon érhető el.

A kérdőívben egyebek mellett kikérik a budapestiek és a környező településen élők véleményét a Dél-Pestet, Csepelt és Dél-Budát összekötő új úthálózatról, annak forgalomtechnikai részleteiről és arról, vannak-e további javaslataik a fejlesztésre vonatkozóan. A kérdőívet szeptember 29-ig lehet kitölteni.

(Vitézy Dávid / Facebook)