Egyre szigorúbban ellenőrzik a tömegközlekedésben a maszkhasználatot

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik
Legutóbb a Volánbusz Zrt. jelentette be, hogy rendőrök segítségét veszik igénybe a nagyobb állomásokon, hogy az utasokat rávegyék a kötelező maszkhasználatról szóló rendelkezés betartására. A MÁV és a BKK is szigorúbban lép fel, a Ventona felhívja az utasok figyelmét a kötelezettségre.

A Volánbusz Zrt. is felhívta a figyelmet, hogy az autóbusz-járatokon továbbra is kötelező az orr és a száj eltakarása a járványveszély miatt. Ettől a héttől már a nagyobb állomásokon a rendőrség is ellenőrzi, hogy az utasok ezt mennyire tartják be.

Security Check Required

null

A MÁV korábbi közleménye szerint szúrópróba szerű ellenőrzéseket végeznek a szerelvényeken. Amennyiben az utason nincs maszk, a jegyvizsgáló megkéri őt, hogy takarja el a száját és az orrát. Erről itt írtunk korábban.

A BKK ennél is tovább ment. A budapesti közösségi közlekedésben is ellenőrzik a vonatkozó kormányrendelet betartását. Aki a kérésnek nem tesz eleget, azt ki is zárhajták a szolgáltatásból, azaz hiába van egyébként érvényes jegye vagy bérlete, akár le is szállíthatják az adott járműről. Erről pedig itt olvashat.

A Dunaharaszti helyi buszközlekedését kiszolgáló Ventona Transz Kft. a járműveken elhelyezett matricákkal hívja fel az utasok figyelmét a maszkhasználatra, valamint erre figyelmeztetik kollégáikat is. Erről itt számoltunk be.