Végleg ugrott a fesztiválszezon

//Berényi Attila
gulyas-gergely_kormanyinfo_fb_mo-kormanya_20200730

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó élő bejelentkezésén (2020.07.30.) forrás: Magyarország Kormánya / Facebook - teljes videó a cikkben

A kormány nem változtat a jelenleg érvényben lévő, a járványhelyzetben hozott intézkedéseken, ez azt is jelenti, hogy augusztus 15 után is érvényben marad a zenész-táncos rendezvényekre vonatkozó korlátozás.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón elmondta, hogy a környező országokhoz képest hazánk sikeresen kezelte és jelenleg is kordában tudja tartani a koronavírus terjedését. Az Operatív Törzs véleményét figyelembe véve a kormány úgy ítélte meg, hogy jelenleg kockázatos lenne a szabályokon változtatni. Így a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat augusztus 15 után is fenntartják, és ez után sem lehet semmilyen fesztivált megtartani. A miniszter hangsúlyozta, hogy a védekezés csak akkor lesz eredményes, ha az emberek betartják a maszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó szabályokat. A rendőrség bírságolhat. A fesztiváltiltásról szeptemberben tárgyal újra a kormány. Kérdésre válaszolva a politikus elmondta, hogy 500 fő alatti koncertet továbbra is lehet tartani. A fesztiválszervezők kárpótlása egyedi egyeztetés kérdése, és az is kiderült a stadionokban nem lesz koncert.

A gondokkal küzdő zenész szakmát úgynevezett „Garázs koncertekkel” segítik ki. Erre 5,2 milliárd forintot különítenek el és a Magyar Turisztikai ügynökség lesz a lebonyolító.

A miniszter elmondta, hogy a jelenlegi adatokból kiindulva normál iskolakezdésre készülnek.

Kérdésre válaszolva Gulyás megismételte, hogy az orvosok szeptember 17-től nem írhatnak fel telefonos kérésre receptet, de az egyszerűsített gyógyszerkiváltás megtartását támogatja a kormány.

Security Check Required

null