Piásan, engedély nélkül motorcsónakozott a bűnügyi felügyelet alatt

//Tóth Gábor
motorcsonak_pixabay_20200723

Képünk illusztráció, forrás: pixabay / Jossiano

A Ráckevei Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki a vele szemben alkalmazott bűnügyi felügyelet szabályait sorozatosan megszegte és újabb büntetőeljárás is indult ellene, áll a Pest megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A férfit egy vele szemben folytatott korábbi büntetőeljárás során letartóztatásba helyezték, amelyet később bűnügyi felügyeletre enyhítettek. Azaz nem a rács mögött, hanem kötelezően otthon kellett lennie.

Az elkövető azonban az enyhébb szabályokat nem tartotta meg, azokat sorozatosan megszegte amikor erre vonatkozó engedély nélkül többször eltávozott a kijelölt tartózkodási helyéről. Ezen magatartásai miatt már írásban is figyelmeztették.

július 18-án ismét önkényesen a ráckevei Duna-ágon, motoros kishajóval eltávozott az engedélyezett tartózkodási helyéről Bács-Kiskun megyei tassi főcsatornához. Onnan hazatérve rendőrök intézkedtek vele szemben, amelynek során azt is megállapították, hogy a kishajót ittasan vezette. Emiatt újabb büntetőeljárást indítottak ellene. Mivel a férfi nem tartotta be a bűnügyi felügyelet szabályait és alatta elkövetett szándékos bűncselekmény miatt ellene újabb büntetőeljárás indult: a Ráckevei Járási Ügyészség indítványt tett a bűnügyi felügyeletének megszüntetésére és ismételt letartóztatásának elrendelésére.

 

(Pest Megyei Főügyészség)