Félmilliót kapnak az egészségügyben dolgozók, és korlátozás vár a locsolkodásra

//Tóth Gábor
orban-viktor_kossuth-radio_foto_fb-video-cover_20200403

forrás: Orbán Viktor / facebook video

A COVID-19 vírus okozta veszélyhelyzetben hozott újabb intézkedésekről, és tervezett lépésekről beszélt a közrádiónak a miniszterelnök, áll az MTI tudósításában.

Orbán Viktor elmondta, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak. Közben létrejön az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási terv is. A kormányfő közlése szerint ez arról szól majd, hogyan vezénylik át az erőket akkor, ha a betegség tömegessé válik. E szerint minden egészségügyi dolgozó központi irányítás alá kerül.

A politikus bejelentette, hogy 110 kollégiumot és 58 hotelt alakítottak át, hogy itt embereket helyezzenek el. 3543 gépjármű áll rendelkezésre, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve.

A jelenlegi kijárási korlátozások meghosszabbításáról jövő szerdán döntenek. A rendelkezések egyébként jövő hét szombatig lennének érvényben. A húsvéti locsolkodást valószínűleg korlátozzák.

A munkahelyek megőrzéséről és újak létrehozásáról szólva a miniszterelnök közölte: kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítési tervét. Ez négy fejezetből áll majd, melyből kettő a munkahelyek védelmére koncentrál.

 

(MTI, propeller)