Nagy károkat okozott térségünkben a viharos szél

//Berényi Attila
Fotók: Kis-Sziget ÖTE és a PMKI Szigetszentmiklós HTP
Közel 100 esetben kellett beavatkozniuk a viharos időjárás miatt a tűzoltóknak Pest megyében. Ebből nagyon sok esetben Szigetszentmiklóson okozott gondot az erős szél, jelentette szerkesztőségünknek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Szigetszentmiklóson a Csokonai utcában száraz fa dőlt az úttestre, a Gyár utcában szintén úttestre és egy parkoló autóra dőlt a fa. A Bajcsy-Zsilinszky utcában kerítésre, Dunaharaszti utcában gépkocsira dőlt egy-egy nagyméretű fa. A Csepeli úton egy háromszáz négyzetméteres autószerelő műhely lemezborítását bontotta meg a viharos erejű szél, itt egy kémény is károsodott, a Leshegy utcában szintén egy csarnok jellegű épület harminc négyzetméteres előtetőjét bontotta meg a szél. Damjanich utcában pedig egy kidőlt fa villanyvezetékre esett. A káreseteket a szigetszentmiklósi hivatásos és több esetben a kis-szigeti önkéntes tűzoltók szüntették meg. Az előrejelzések szerint a folytatásban szintén erős, olykor viharos erősségű szél várható.

A Katasztrófavédelem egyébként kidolgozott egy alkalmazást, amelynek segítségével azonnal értesülhet az időjárási, vagy más jellegű vészhelyzetekről. Ez a „VÉSZ” alkalmazás, amelyről itt tudhat meg többet.

A VÉSZ alkalmazást android alapú készülékre itt tudja letölteni, az iOS rendszerű okostelefonra pedig itt.

A katasztrófavédelem honlapján és facebook oldalán is friss információkat kaphat. Az időjárási előrejelzéseket és riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu címen éri el.

Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat.

(Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)