Feltételei vannak a Csepeli Atlétikai Stadion felépítésének

//Tóth Gábor
Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a 2023-as budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban.

Az Index beszámolója szerint Karácsony az alábbi öt pont teljesítését várja a kormánytól, és amennyiben feltételei teljesülnek, akkor támogatja az atlétikai vb megrendezését és az ahhoz szükséges stadion felépítését.

  • Az elkövetkező öt évben a kormány költsön ötvenmilliárd forintot a budapesti járóbeteg és szakellátásra. Karácsony szerint a budapestiek életének ezreit lehetne megmenteni, ha elég képalkotó berendezés állna rendelkezésre az egészségügyi intézményekben.
  • A stadion megépítésével együtt induljon meg a zöldfelületek növelése, a Csepeli Nagyerdő Program beindítása. A főpolgármester Budapest új tüdejét, egy új Városliget kialakítását tervezi. Nem szeretné, ha Csepelen új élsport beruházások lennének.
  • „Olyan beruházást szeretnénk látni, ami nemcsak az élsportot szolgája, tömegsport és kulturális rendezvények számára is nyitott legyen a létesítmény, a ferencvárosi polgárok életét is szolgálja.”
  • Minden szerződés legyen nyilvános, a lehető legátláthatóbb módon költsék el a pénzt.
  • A kormány tartsa fenn korábbi elkötelezettségét a nagy, fővárosi közlekedési célú beruházásokban.

Közben Sebastian Coe, a Nemetközi Atlétikai Szövetség elnöke egy közleményben gyors döntést kért Budapesttől. November végét jelölte meg határidőnek. Karácsony Gergely azt mondta, hogy némi türelmet kér.

 

(via: index)