Most esélyesebbnek tűnik az atlétikai VB csepeli rendezése

//Berényi Attila
Csepel-AtletikaiStadion_01_KKBK_20191119

Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

Hétfőn a rendezvényről, és a stadionépítésről tárgyalt a kerület vezetése, valamint a főpolgármester is egyeztetett a témában a Magyar Atlétikai Szövetséggel.

Utóbbi szervezet honlapján megjelent állásfoglalás szerint a megbeszélés fő témája a 2023-as, budapesti atlétikai világbajnokság volt. A felek között teljes egyetértés volt abban, hogy a magyar atléták számára is mérföldkő a 2023-as világbajnokság, hiszen hazai pályán mutathatják meg, mire képesek.

A közleményben kiemelték, a magyar atléták jelenleg „otthontalanok”, mert az országban nincs egyetlen edzőközpont sem, ahol nemzetközi szintű felkészülés mellett versenyeket is lehetne rendezni. A VB után pedig nemcsak az élsportolók, hanem az amatőrök is használhatják a 15 ezer fősre zsugorított Atlétikai Központot.

Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

Közben Csepel önkormányzata rendkívüli ülést tartott az ügyben. A képviselő testület 11 igen, 5 nem és 1 tartózkodás mellet támogatta az atlétikai stadion felépítését. Ebben felhívták a figyelmet arra, hogy a Csepelt is érintő beruházás keretében hetvenhét hektárnyi közpark jönne létre, négyezer fával gazdagodna a terület, három gyalogos-kerékpáros híd épülne meg, és a projekt felgyorsítaná a csepeli HÉV rekonstrukcióját is.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as VB rendezésének jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a VB-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését.

 

(via: atv, index)