Újabb módszerrel segítik a munkahelyteremtést

//Berényi Attila
munkahelyteremtes_201910_freepik

forrás: freepik

Álláskeresők és közfoglalkoztatottak elhelyezkedését segítheti a munkaerőpiaci reformprogram bevezetése, amely a munkaadók és a kormányhivatal szorosabb együttműködésére épül.

A Pest megyei Kormányhivatal közlése szerint a vállalati kapcsolattartást erősítenék, ezenfelül támogatni fogják a munkaerőpiaci szempontból hátrányosabb helyzetű csoportok elhelyezkedését. A fő cél a munkanélküliség további csökkentése.

A program része az álláskeresőkkel történő szorosabb együttműködés és a személyes kapcsolatfelvétel, amely lehetővé teszi, hogy adottságaik, elképzeléseik, készségeik mintájára készült profil alapján lehessen őket kiközvetíteni. Ezzel is ösztönzik az érintetteket a legális, törvényes feltételek szerinti munkavállalásra. A cégeket gyakornoki és mentorprogramok támogatásával segíti a kezdeményezés, írja a kormányhivatal.hu. A foglalkoztatási szakterületen a kormányhivatalokban dolgozók a vállalatokkal még szorosabb kapcsolatokat építenek ki. Ezenfelül célzottan támogatni fogják a vállalkozásokat abban, hogy a rendelkezésre álló közfoglalkoztatottak és álláskeresők köréből megfelelően képzett munkaerőt vehessenek fel.

(via: kormányhivatal.hu)