Programajánló a hétvégére

//Berényi Attila
piknik_freepik_fxquadro_220618

Képünk illusztráció. forrás: freepik / fxquadro

Irány a természet – ez a legjobb program erre a hétvégére. Persze ezzel együtt még lehet jó kis rendezvényeket is kifogni itt a környéken is. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhányat.

Dunaharasztin a Bárkában lesz „Családi Műhelynap”. Itt azokat a kézműves technikákat lehet kipróbálni, amelyet a közösség tagjai alkalmaznak.

Családi műhelynap a Bárkában!

Soroksáron a Tündérkertbe várják a családokat, a Búgócsiga zenede koncertjére. Állatsimogató, kézműves foglalkozások és csillámfestés is várja a kicsiket és a nagyokat.
időpont: 2022. június 18. 09.00 – 13.00
helyszín: Soroksár, Tündérkert Szabadidőpark – Budapest, Molnár u. 118.

Taksonyban Piknik mozi lesz. Nem ez az első eset, hogy a Marestli park csodálatos környezetébe várják a nézőket. Mindenki viszi a maga kis plédjét és a csemegéjét, amit eszegethet a többiekkel együtt a hatalmas vetítővásznat nézve. Most a „Csillag születik” című filmet lehet megnézni. Ideális nyáresti program!
időpont: 2022. június 18. érkezés: 18.00 filmkezdés: 20.30
helyszín: Taksony, Marestli Park

Ráckevén ezen a héten rendezik meg a KeveFeszt rendezvényt. A program sorozat a kultúra és a gasztronómia köré szerveződik. Magyar, sváb, ruszin, görög, horvát, ukrán, roma, szlovén, román, bolgár szerb és örmény zenészek, táncosok mutatják be tudásukat. És közben ezen nemzetek ételeibe is bele lehet kóstolni.

Egy nagyon érdekes programlehetőség Ócsáról. A tájház szervezésében lehet megnézni a környék erdejét éjszaka. Nyakunkon az év legrövidebb éjszakája, ezt használjak ki a szervezők. Egy szakember vezetésével lehet megismerni milyen neszek uralják természetet naplemente után.

Budapest. Aki pedig komolyabb kulturális élményre vágyik, annak a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes koncertjét ajánljuk, amely a Hősök terén lesz, 2022. június 18-án, szombaton, 19.00 órától. A rendezvény facebook eseménye itt érhető el.

(dho)