Programok a pünkösdi hosszú hétvégére

//Tóth Gábor
vagabondkorzo-hangulat_dho_20220329

Pillanatkép a 2021-es Vagabond Korzóról. fotó: dho

Az ünnepi hétfővel kibővült hosszú hétvégén lehet lazítani, és válogatni a rengeteg program közül. Összegyűjtöttünk ezek közül jó néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Szokás szerint először kezdjük Dunaharasztival a programajánlót. Természetesen a hétvége csúcs eseménye a Vagabond Korzó lesz!

Szombaton Vagabond Korzó!

Június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja. Dunaharasztin és a környező településeken is megemlékezéseket tartanak.

Megemlékezések a Nemzeti Összetartozás Napján

Pünkösd hétfőn pedig a Laffert Kúria teraszán tartja évadzáró koncertjét a Blumenstrauss Kórus.

Pünkösd hétfőn lesz a Blumenstrauss Kórus évadzáró koncertje

Taksonyban ma, azaz 2022. június 3-án, pénteken Farkasházi Réka és a Tintanyúl Társasjáték című koncertje lesz a Főtéri esték programsorozat részeként.

Dunavarsányban 2022. június 3-6- között lesz a Dunavarsányi Napok. A három napos rendezvénysorozatban a helyi civil szervezetek fellépése mellett koncertek, disco, bemutatók, rendezvények váltják egymást. A részletes programleírást ide kattintva találja meg.

A pecázás szerelmeseinek lesz jó elfoglaltság a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség „Úszós Csapatbajnoksága”. Ezt vasárnap (2022.06.05.) rendezik meg a csepeli csőhídi versenypályán.

Egy picit messzebbre tekintve, Szentendrén Jazz Fesztivált rendeznek június 3-5. között. A részletes program ide kattintva érhető el.

Ócsán a Tájházban Pünkösdi készülődés lesz. Érdemes megnézni egy rövid kirándulás keretében a tájházat, ami lényegében már nem egy épület, hanem lassan skanzen. Egy egész háztömbben elevenedik meg a térség múltja, hagyománya. És a közvetlen szomszédságában pedig megtekinthető az ócsai református templom is, amely megbabonázó 800 éves múltjával.

A gödöllői Királyi Kastély kertjébe szerveznek izgalmas programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Lesz családi felfedező játék „parkmesék herceg Egerváry Elemérrel” címmel. Bárki ráléphet a „mezitlábas ösvényre”, amely egy különleges élményt nyújtó program. És megtekinthető a „Királydombi pavilon” is, amely a park egyetlen megmaradt barokk kori építménye. Ez egy pici épület számtalan csodával. A részletes programot ide kattintva érheti el.

(dho)