Ismét Dunaharasztin rendezik meg a taekwondo országos bajnokságot

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / noxos
Hagyományos színhely, a Dunaharaszti Sportcsarnok ad otthont szombaton a taekwondósok 2023-as országos bajnokságának, amelyen küzdelemben, formagyakorlatban és az évek óta állandó programpontként jelen lévő gyorsrúgásban hirdetnek győztest a különböző kor- és súlycsoportokban, írja az MTI.

Az olimpiai sportág hazai szövetségének honlapja szerint pástra lép mások mellett a párizsi olimpiai részvételre hajtó Józsa Levente, korábbi Európa-bajnoki bronzérmes is, aki idén Grand Prix-ezüstöt nyert a világ legjobbjait tömörítő versenysorozatban. A párizsi kvalifikáció során a legjobbak a december eleji GP-döntőre fókuszálnak már, hogy minél több pontot gyűjtsenek az olimpiai ranglistán.

Az ob-n nem indulnak a külföldön készülő legeredményesebb magyar kiválóságok, így a Madridban élő, 17 esztendős Márton ikrek: Luana, aki idén felnőtt világbajnoki címet szerzett, és a junior Európa-bajnok Viviana, miként távol marad a hazai bajnoki küzdelmektől a Los Angelesben lakó olimpiai ötödik, világ- és Európa-bajnok Salim Omar is.

Ott lesznek ugyanakkor Dunaharasztiban a válogatott formagyakorlatosok, akik az ob utáni héten Innsbruckban Európa-bajnokságon szerepelnek.

(MTI)