Európa bajnokságon indulhatott a haraszti fallabdás

//Berényi Attila
magyar-junior-valogatott-europa-bajnoksag-fallapda_squashHU-engedelyevel_20220427

A magyar junior válogatott csapata a 2022-es holland EB-n. Jobb szélen Mannheim Martin. fotó: squash.hu

Mannheim Martin a magyar junior válogatott tagjaként vehetett részt a napokban megrendezett EB, amelynek helyszíne Hollandia volt.

Martin már sokat bizonyított a hazai pályákon, így éppen itt volt az ideje, hogy tapasztalatot szerezzen a nemzetközi színtéren is. Egyéniben és csapatban is versenyezhetett.

Szalai Nóra, másodedző a saját honlapján az alábbiak szerint értékelte Martin teljesítményét.

„Martin esetében, lehet vannak, akik csak az eredményeket látják. Én pedig azt, hogy milyen harcokat vívott saját magával a pályán. Ő az a játékos, aki át tudta ugrani a saját maga elé felállított akadályokat, ebből is merítve az előttünk álló csapat Európa-bajnokságra, ahol már nem csak önmagáért fog küzdeni, hanem másik három emberért is. Hiszen egy igazi csapatjátékos. Martint egész kicsi korától ismerem. Volt szerencsém éveket tölteni vele a pályán és végig kísérni részben a felkészüléseit. Tudom honnan, hova jutott, ezért nyugodt szívvel állíthatom, hogy az itt lerakott teljesítménye, hatalmas siker. Hiszen elhitte magáról, hogy valóban képes arra, ami ott van a fejében. Képes arra, hogy megvalósítsa azt, amit kérnek tőle. Aki először van egy ilyen tornán, és ezt sikerült megélnie. Ebben az esetben úgy gondolom, hogy eredménytől függetlenül nyertesként ünnepelhetjük. Hiszen ez egy döntő pillanat volt számára, hogyan megy tovább a jövőben a felnőtt kategóriában. Véleményem szerint, minden nehézség ellenére a legtöbbet hozta ki magából az egyéni sorozatban, és igazi versenyzőhöz méltóan tudta zárni korosztályának utolsó évét.”

Martin egyéniben 53. lett élete első nemzetközi tornáján, mag csapatban a 11. helyet érték el!

Ez Európa Bajnokság 2022. május 12. és 15. között folytatódik, ahol az U15-ös csapat tagja lesz a szintén dunaharaszti illetőségű Czakó Vince.

Hajrá Magyarok!