Állja a sarat az NBII-ben a haraszti asztalitenisz különítmény

//Tóth Gábor
pingpong-eredmenyek-4es-kep_dmtk-asztalitenisz_20211025

DMTK asztalitenisz szakosztályának NBII-es csapata. fotó: DMTK – asztalitenisz szakosztály

A DMTK asztalitenisz szakosztályának az NB II-be frissen feljutott csapata újabb győzelmével megerősítette 4. helyét a Dél-Kelet csoportban, áll abban a közleményben, amelyet Török Zoltán szakosztályvezető szakosztályvezető jutatott el szerkesztőségünknek.

Izgalmas és fordulatos mérkőzésekben bővelkedett az NB II. Dél-Kelet osztályában újoncként szereplő DMTK I. hazai mérkőzése a Kecskeméti Spartacus SK ellen. Igaz, a csapat tagjaiból korábban már többen is szerepeltek felsőbb osztályban, ez azonban mit sem von le annak a győzelemnek az értékéből, amit a tabella 2. helyén álló kecskemétiek ellen vívott ki a haraszti csapat október 24-én, azaz vasárnap.

A szakosztályvezető értékelése szerint: összességében kiegyenlített volt a játék, de az egyes mérkőzéseket tekintve sokkal árnyaltabb volt a kép. Elég csak megemlíteni, hogy a három és fél órán át tartó küzdelemben hét alkalommal az ötödik szettben dőlt el a mérkőzés sorsa. Ebből három a hazai, négy a vendégek javára.

Az első ötszettes játék a párosoknál volt, ahol a harasztiak számára alakult jól a végeredmény. A Kis Tamás – Szép Gábor kettős viszonylag simán elvesztette a mérkőzést, de a Fest Attila – Szimán Attila duó végül a döntő szettben felül kerekedett. Így 1:1-es állásnál fordulhattak rá a DMTK-sok az egyéni mérkőzésekre.

Egyéni győzelmek:

DMTK I.
Szép Gábor 3
Fest Attila 2
Kis Tamás 2
Szimán Attila 2

Kecskeméti Spartacus SK
Pávics Péter 4
Gyetvai Ákos 1
Jádi Dominik 1
Márkus Enikő 1

Páros győzelmek:

DMTK I.
Kis Tamás – Szép Gábor 0
Fest Attila – Szimán Attila 1

Kecskeméti Spartacus SK
Pávics Péter – Jádi Dominik 1
Gyetvai Ákos – Márkus Enikő 0

Ezzel a rendkívül sportszerű, a tabellán a második helyet elfoglaló kecskemétieket legyőzve a DMTK asztalitenisz csapata megerősítette a negyedik helyét a tabellán.

Hajrá DMTK!

(DMTK – asztalitenisz szakosztály)