Elismerések a DMTK legeredményesebb sportolóinak

//Berényi Attila
dmtk_eredmenyek-dijatado_20211023

montázs: dho

A napokban rendezték meg a Dunaharaszti Munkás Testedző Kör rendkívüli küldöttgyűlését. Az eseményen szakosztályonként a legjobb teljesítményt nyújtó felnőtt és utánpótlás sportolók kaptak elismerést.

A József Attila Művelődési Házban megtartott rendezvényen részt vett Virág Lajos a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja is, áll a DMTK szerkesztőségünknek küldött közleményében. A sportág haraszti oszlopai közül elismerést vehetett át Lenkó Károly, Lenkó Petra, Gulyás Zoltán és Kulcsár Ferenc. Kopasz Hanna plakettet kapott 2020-as teljesítményéért.

Az elmúlt évben elért eredmények alapján a szakosztályok legjobbjait díjazta Dr. Szalay László polgármester és Hajdu Zsolt a város Oktatási, Művelődési és Sport Bizottságának elnöke. Így elismerést kapott:

Birkózás: Kopasz Hanna (UP)
Karate: Fedor Zoltán (UP), Weinber Tamás (FN)
Kosárlabda: Seregély Balázs (UP), Major Előd (FN)
Labdarúgás: Tóth Zsombor (UP), Szalai András (FN)
Sakk: Baski Barnabás (UP), Fodré Sándor (FN)
Tenisz: Manno Dániel (UP), Végh Krisztián (FN)
Vízisport: Ficzere Gergő (UP)

Az „Év Sportolója” díjat Almási Zoltán teniszező kapta. Zoltán 2020-ban hibátlanul szerepelt a csapatbajnokságokon, az összes mérkőzését megnyerte. Szenior korosztályban Budapest és vidék bajnok lett egyéniben. A szenior világbajnokságon Horvátországban a magyar válogatott tagjaként kilencedik helyen végzett.

Ezután az „Év csapata” díjat vehette át a felnőtt NB III. asztalitenisz csapat. A különítmény célja a 2019-20-as bajnoki idényben az NB III-ban való jó szereplés volt, ezért erősíteni kellett a csapatot. Kis Tamás és Sós Tibor mellé Polgár László, Parti István és Szép Gábor érkeztek. Sajnos Sós Tibor megsérült, végül a többiek a 3. helyet szerezték meg az NB III. Közép-Magyarország csoportban.

(DMTK)