Verseny nyár a haraszti íjászoknál

//Berényi Attila
Dunaharaszti íjászai. fotó: Szent Sebestyén Íjász Alapítvány
A Szent Sebestyén Íjász Alapítvány sportolói augusztusban több megmérettetésen is indultak – szép eredményeket értek el.

Augusztus 9.-14. rendezték Szekszárdon a koronavírus járvány miatt összevont világ- és Európa bajnokságot HDH-IAA 3D kategóriában. 545 versenyző mutatta be tudását, köztük a Dunaharasztiak is. A verseny három nap rangsoroló, egy nap csapatverseny és egy nap döntő felosztásban zajlott. A rangsoroló és a csapatverseny négy különböző pályán, a döntő pedig a Szekszárdi stadionban – áll a Szent Sebestyén Íjász Alapítvány szerkesztőségünknek küldött összefoglalójában.

Íjászaink nemzetközi szinten is megállták a helyüket, ugyanis a közös EB-VB rendezvényen kategóriájában Havasi Ferencné ötödik, Havasi Ferenc hetedik helyezést ért el.

A napokban, méghozzá 2021.08.21.-én, Sárváron rendeztek Saslövő 7*7 versenyt, ahol kategóriájában Surugli Viktória első, Lakosi Helga első, Bocsányi István második, Havasi Ferencné első, Havasi Ferenc első helyezést ért el.

Meglőtt tábla az egyik versenyen. fotó: Szent Sebestyén Íjász Alapítvány

Még ez után sem pihenés következett, hiszen másnap, azaz 2021.08.22. Sitkén volt Saslövő terep verseny, ahol kategóriájában Surugli Viktória első, Lakosi Helga első, Bocsányi István első, Havasi Ferencné első, Havasi Ferenc első helyezést ért el. A Saslövő versenyeken megmutatkozott a csapat tehetsége és szorgalma, az egy év kemény munka bearanyozódott.

A vegyelharasztit.hu, a szentsebestyen.hu a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. égisze alatt működő „A Városi Civil Alap keretében a civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása (2021)” című programban (kódszám: VCA-KP-1-2021) a „Szent Sebestyén Alapítvány online kommunikációs tevékenységének fejlesztése (pályázat azonosító: VCA-KP-1-2021/5-000068)” című pályázat keretében (8 000 000 Ft, vissza nem térítendő támogatás) valósult meg.

(dho)