Szép szezont zárt a dunaharaszti asztalitenisz csapat

//Berényi Attila
DMTK_asztalitenisz_beszamolo_forras_dmtk_asztalitenisz-szakosztaly_20210621

A DMTK asztalitenisz csapata. forrás: DMTK Asztalitenisz Szakosztály

Néhány napja zárult az asztalitenisz NB III-as csapatbajnokság a Közép-Magyarország csoportban. A pandémiás időszak ellenére a Dunaharaszti MTK eddigi legnagyobb sikerét elérve, a dobogó 3. fokára állhatott.

Bár a csoportban az első helyet veretlenül megszerző Budaörsi Sport Club otthonában, az utolsó fordulóban 15:3-ra kikaptunk, az előtte lévő két idegenbeli fordulót sikerült megnyernünk, és ezzel bebiztosítani a 3. helyünket a tabellán – írta szerkesztőségünknek küldött összegzésében Török Zoltán vezetőedző, szakosztályvezető.

A Haraszti játékosok közül Szép Gábor érte el a legjobb eredményt, a 78,5 %-os teljesítményével az eredményességi lista 9. helyét szerezte meg. Polgár László a lista 14. helyezettje 71,8 %-kal, míg Virágh Attila és Parti István egymást követi a 28-29. helyen 52,3, illetve 51,4%-kal a 60 fős mezőnyben. (Aki 16 mérkőzésnél kevesebbet játszott, az nem kerülhet fel erre a listára.) Virágh Attila teljesítménye azért is említésre méltó, mert inkább a tavaszi szezonban kapott nagyobb szerepet, és több meglepetés győzelemmel is segítette a csapatot. Kis Tamás a tanulmányai miatt viszonylag keveset játszott és edzett, ráadásul nem mindig a legkönnyebb mérkőzések jutottak neki. Így is 50%-os teljesítményével a 35. helyen, tehát a középmezőnyben foglal helyet.

A többiek, akik még besegítettek, nem játszottak 16 mérkőzésnél többet, így ők nem is szerepelnek ezen a 60-as listán. Azonban Török Anna 50%-os, Méhes Gábor 27%-os, a fiatal Kovács Marcell 20%-os teljesítménye is nagyban hozzájárult ehhez a szép eredményhez.

Gratulálunk Dunaharaszti NB III-as asztalitenisz csapatnak!

(DMTK Asztalitenisz Szakosztály)