Nem folytatja a szezont a DMTK felnőtt focicsapata

//Berényi Attila
dmtk_felnott_szezon-off_freepik_20201112

Képünk illusztráció, forrás: freepik

A Dunaharaszti MTK Labdarúgó Szakosztály vezetősége a legfrissebb kormányrendelet és MLSZ határozatok alapján úgy döntött, hogy a bajnokságokat zárt kapuk mögött csak az utánpótlás csapatok folytathatják.

A Dunaharaszti MTK közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a döntés mögött az áll, hogy nem tudják elkülöníteni a felnőtt labdarúgókat az utánpótlás korosztályoktól az edzések idejére. A felnőtt keret 30 fős, míg az utánpótlásban 250 fiatal játszik.

Felelős döntést hoztak, aminek köszönhetően az utánpótlás játékosokat nem teszik ki felesleges fertőzésveszélynek, és a felnőtt csapat sportolóinak kontakt lehetőségeit is csökkentik, megvédve családjukat, gyermekeiket.

A folytatásban az utánpótlás csapatok edzései, mérkőzései szigorúan zárt kapuk mögött folytatódnak addig, amíg ezt mindenki egészsége lehetővé teszi.

A DMTK I. számú, felnőtt csapata a Pest megyei bajnokság tabellájáén a 2. helyen állt, de volt első is. Az utóbbi időben nagyon megerősödött a csapat, érezhető volt a szakosztály vezetőségének átalakítása, és a tudatosabb játék.

Szép volt fiúk!

Hajrá DMTK!