Új technikákat tanultak a Dunaharaszti sportolók

//Berényi Attila
fotó: Demény Ferenc
Szombaton Hapkido szemináriumon vettek részt a Harmónia Budo S.E. Dunaharaszti Taekwondo és Hapkido szakosztályának tagjai.

A Hapkido koreai és japán gyökerekkel rendelkező harcművészet, amely a második világháború után formálódott újjá és nyerte el mai technikai repertoárjának döntő részét. Gyakorlói egyaránt tudják ápolni a harcművészetek tradicionális oldalát, ugyanakkor össze is tudják mérni tudásukat, modern küzdelmi és ügyességi versenyszámokban is, mondta el szerkesztőségünknek Demény Ferenc, szakosztály vezető.

A szemináriumot, a Tradicionális Hapkido Szövetség vezető instruktorai tartották, a Kistarcsai Városi Sportcsarnokban. A Szövetség elnökének Kopasz Attila (5. Dan) munkáját, Hegyes Imre (2. Dan) és Kispál László (2. Dan) segítette 1-1 foglakozás erejéig.

A programban a bemelegítés után Hapkido légzés technikák, esés technikák, majd ütés és rúgás technikai kombinációk következtek. Az edzés program ruhafogások elleni védekezésekkel folytatódott. A szeminárium utolsó része kimondottan a Hapkido önvédelmi technikáira fókuszált. A szeminárium végén már haladó szintű önvédelmi kontra technikák gyakorlása került sorra.

A mostani szeminárium egyben technikai felkészítést is jelentett a 2020. januárjában Magyarországra érkező koreai nagymesterek látogatása előtt.