Nyár eleji képviselő-testületi ülés

//Berényi Attila
kepviselo-testuleti-ules_dho_20240624-1

Az ülést Lehel Endre alpolgármester vezette. fotó: dho

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta Dunaharaszti képviselő-testülete. Ez még a régi összeállítású grémium, a hónap elején megválasztott testület majd októbertől lép hivatalába.

A polgármester távollétében Lehel Endre alpolgármester vezette az ülést. A városvezető először összefoglalta az elmúlt időszakban történteket:

  • A Máv-Alsó utca – Kaszala Károly utca – Lehmann kapitány utca közötti egyirányúsítás miatt, hogy a forgalom zavartalan legyen a Lehmann kapitány utca, a Zsálya utca és a Kaszala Károly utca érintett szakaszainak aszfaltozása megtörtént.
  • A Bezerédi játszótéren felújították, lefestették a kalózhajót és a csúszdát.
  • Sikeresen lezajlott az önkormányzat szervezte veszélyeshulladék gyűjtés.
  • Az új városi bölcsőde játszókertje és udvara is teljesen elkészült.
  • Az ez év májusi pénzforgalmi jelentést határidőben leadta az önkormányzat.
  • A város úgynevezett fenntartói ellenőrzést végzett az oktatási és szociális intézmények étkeztetési tevékenységének adminisztrációjáról.
  • A 2023. évi könyvtári támogatással elszámolt a Polgármesteri Hivatal.
  • A 2024. június 9-én megrendezett helyi önkormányzati és európai parlamenti választást a Helyi Választási Iroda sikeresen lebonyolította. A városvezetés megköszönte minden közreműködőnek a voksolás alatt végzett munkáját.

Íme Dunaharaszti új vezetése

  • Május 24-én, június 4-én és június 18-án lezajlott az ez évi második, ingyenes urológiai szűrés.

Ez után egyhangú szavazással fogadta el a testület az Önkormányzat ez évi költségvetéséről szóló rendelet módosítását.

Eredményt hirdettek a közút-karbantartásra, üzemeltetésre kiírt közbeszerzési pályázatban. A feladatot a legalacsonyabb árajánlatot benyújtó Hidrográd Víz- és Közműépítő Kft. nyerte el.

Pontosították a szennyvíz hálózatra történő rákötési moratóriumról szóló rendeletet. A korlátozást a szennyvíztisztító kapacitás korlátja indokolta már korábban is.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy a szennyvíztisztító és a komposztáló telep előtti, eddig név nélküli közterület a Reitter Ferenc utca nevet kapja.

Megszavazták a képviselők a határozatok végrehajtásáról, valamint a második félévi ülések rendjéről szóló javaslatokat is.

Legközelebb rendes ülést szeptemberben tart Dunaharaszti Város képviselő-testülete, hacsak valami nem indokolja addig rendkívüli ülés összehívását.

(dho)