Ismét lesz veszélyeshulladék gyűjtés Dunaharasztin

//Berényi Attila
veszelyeshulladek_freepik_vladimirclar_20210622

Képünk illusztráció. forrás: freepik / vladimirclar

Az önkormányzat ismét megszervezi az ingyenes, veszélyeshulladék gyűjtési akciót.

A már megszokott helyen, a Dunaharaszti Városi Sportcsarnok parkolójában lehet majd leadni az ebbe a kategóriába tartozó hulladékot, 2024. június 1-én (szombaton) 08.00 – 12.00 között., derül ki Dunaharaszti Város Önkormányzatának közleményéből.

A gyűjtés során leadható hulladékok:
gumiabroncsok, savas akkumulátorok, fáradt-olaj, használt étolaj, olajos flakonok, a háztartásokban használt festékek és hígítók, fakonzerváló szerek, korrózióvédő anyagok, háztartási tisztítószerek és vegyszerek, a különböző gyógyszerek, kozmetikumok, száraz- és gombelemek, fotóvegyszerek, higanytartalmú hulladékok (pl. rossz hőmérők, fénycsövek), növényvédőszerek és irtószerek, valamint mindezen anyagok göngyölegei.

A gyűjtés során leadható elektromos és elektronikai berendezések:
háztartási kisgépek, információs és távközlési berendezések, szórakoztató elektronikai cikkek, elektromos és elektronikai barkácsgépek, szerszámok, ellenőrző-vezérlő és megfigyelő eszközök, rádiótelefon készülékek.

Nagyméretű ipari hűtők, hűtőládák, lomok (bútor, műanyag tárgyak) építési-bontási anyagok (szigetelőanyagok, palák, építési törmelék) leadására nincs lehetőség.

Az akció kizárólag háztartási mennyiségre vonatkozik! Hulladék leadására kizárólag Dunaharaszti lakosoknak van lehetősége, amelyet lakcímkártyával kell igazolni.

„A gyűjtés rendőrségi felügyelet mellett történik és a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik a leadott hulladék fajtáját, mennyiségét.”

Fontos, hogy mivel a begyűjtő cégnek szelektálnia kell a hulladékot, így a várakozási idő jelentősen megnőhet.

(dunaharaszti.hu)