Választás 2024: kampány a dho-n

//Berényi Attila
kép: dho
A köztársasági elnök 2024. június 9-ére írta ki a helyi önkormányzati képviselők, a polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzatok és az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását. A kampány 2024. április 20-án kezdődik.

A választási kampány arra való, hogy a választópolgárok megfelelő információt kapjanak a szavazáson való megalapozott döntésükhöz. Ebben, ahogy eddig is, partner lesz a dunaharasztionline.hu. Szerkesztőségünk alapfeladatának tekinti, hogy olvasóink akadálytalanul hozzájussanak azokhoz a közszolgálati információkhoz, amelyek a választáson való részvételhez szükségesek. Így közöljük majd a legfontosabb alap információkat: például, hogy ki és hogyan lehet jelölt, hogyan lehet ajánlani valakit vagy többek között információkat közlünk arról is, hogy miként zajlik a választás.

Lapunk továbbra is független, pártsemleges, de nem politikamentes. Ez azt jelenti, hogy egyenlően adunk teret a választáson induló szervezeteknek, egyenlő feltételek mellett mutatjuk be a jelölteket. A kampány alatt minden olyan, ide sorolható rendezvényre elmegyünk és beszámolunk róla, amelyre meghívnak bennünket, vagy arról valamilyen módon tudomást szerzünk.

A kampány híreit összegyűjtő menüpontot megtalálja lapunk menüsorában a „Választás 2024” elnevezés alatt.

Lapunkban találkozhat majd a kampány alatt politikai hirdetésekkel is. Ezek választási kampányidőszak alatti közzétételéről a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (Ve.) 148. §-a rendelkezik. Többek között az ebben szereplő előírásoknak megfelelően határidőben eljuttattuk az Állami Számvevőszékhez a kampányidőszakra vonatkozó árlistáinkat. A törvényi szabályozás szerint, az abban szereplő áraktól semmilyen módon nem lehet eltérni! A két árlistát megtalálja médiaajánlatunkban, ide kattintva.

Ezek értelmében a fizetett politikai hirdetések kategóriában az alábbi felületeket vásárolhatóak meg:

  1. Önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás:
  • Jelöltséta (videós jelöltbemutató): 50.000 Ft + Áfa / db
  • Leaderboard – cikk oldali banner: 50.000 Ft + Áfa / hét
  1. Magyarországi Európai parlamenti választás:
  • Leaderboard v2 – nyitó oldali banner: 250.000 Ft+ ÁFA / hét

Fontos! A fizetett politikai hirdetések tartalma – mint ahogyan a reklámok sem – nem tükrözik szerkesztőségünk álláspontját. A lehetőség minden jelölt és jelölőszervezet előtt adott, hogy megvásárolja ezeket a felületeket.

(dho)