Itt az igénylőlap az ingyenes házimacska ivartalanítási programhoz

//Tóth Gábor
kukas-marton_nemzetkozi-macskanap_dho_20210808

Kukás Márton, hivatalos dho szerkesztőségi macska napjainkban, a kertben vadászva. fotó: dho

Tavaly már nagyon sok cica tulajdonos vette igénybe a lehetőséget, így az akkori ígérethez híven Dunaharaszti Városi Önkormányzata folytatja a házimacska ivartalanítási programot.

A macskák esetében különösen nagy terhet jelent a nem kívánt szaporulat. A felelőtlen állattartók esetében a kölyök cicákra szomorú sors vár, vagy megölik őket, vagy egyszerűen utcára kerülnek, ahol lényegében a szerencsére van bízva a sorsuk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a macskákat időben ivartalanítsák. Ez a kandúrok esetében kiemelt jelentőségű, hiszen a párzási időszakban a kijárós macskák agresszívek lesznek egymással, nem figyelnek oda a rájuk leselkedő veszélyekre, és bizony könnyen akár autó alá is kerülhetnek.

Dunaharaszti Önkormányzata 2024. évben ismét házimacska ivartalanítási programot szervez, áll a hivatalos közleményben. A város ennek keretében kifizeti az ivartalanítást, amely a műtét és a bódítás nélküli varratszedés díját tartalmazza. Az esetlegesen felmerülő egyéb költségek az állattartót terhelik.

„Az ivartalanítási programban Dunaharasztin állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező állattartó vehet részt, aki nyilatkozik arról, hogy a lakcímén életvitelszerűen tartózkodik és ez a cím megegyezik a házimacska tartási helyével. A programban jövedelmi viszonyra tekintet nélkül lehet részt venni.  Az ivartalanítás az Equipet Állatorvosi Rendelőben (2330 Dunaharaszti, Jókai Mór utca 34.) történik, állattartó és az állatorvos által előzetesen egyeztetett időpontban.”

A programban való részvétel feltétele, hogy a Polgármesteri Hivatal (2330 Dunaharaszti, Fő út 152.) B/1 jelű épületében Takácsné Bagi Andrea ügyintézőnél (tel.: 06-24-504-465, e-mail: bagi.andrea@dunaharaszti.hu) a kitöltött igénybejelentő lappal jelentkezzen a tulajdonos.

A kérelemhez még a kitöltött nyomtatvány mellett csatolni kell egy a cicáról készült fotót, valamint be kell mutatni valamilyen formában a gazda személyi igazolványát és lakcím kártyáját.

A program egész évben tart.

Igénybejelentő lap: PDF formátum, WORD formátum

(dunaharaszti.hu)