Idén nagyobb keretösszegre pályázhatnak a dunaharaszti civil szervezetek

//Berényi Attila
civilszervezet_freepik_240226

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Dunaharaszti életében kiemelten fontos szerepet töltenek be a civil szervezetek. Munkájukat az önkormányzat minden évben pályázati támogatással segíti. Ebben az évben 5 millió forinttal nagyobb a keretösszeg a tavalyihoz képest.

A dunaharasztin működő civil szervezetek támogatására kiírt pályázat célja az itt élő vagy éppen dolgozó emberek önszerveződő közösségeinek támogatása olyan ügyek mentén, amelyek segítik a város céljainak megvalósulását, az itt élők életminőségének javítását, derül ki a város honlapján megjelent felhívásból.

A pályázaton felosztható keretösszeg ebben az évben 20 millió forint, amelyet Dunaharaszti város ez évi költségvetéséből biztosítanak.

A pályázaton a bíróság által bejegyzett civil szervezetek, egyesületek, szövetségek, amelyek az Önkormányzat illetékességi területén bejegyzett székhellyel rendelkeznek, vagy Dunaharaszti székhellyel alszervezetet működtetnek, valamint azok a helyi közösségek, amelyek meghatározó szerepet töltenek be Dunaharaszti város közéletében, illetve sportéletében.

Nem pályázhatnak vállalkozói szervezetek, alapítványok, politikai pártok, nemzetiségi önkormányzatok, valamint azok, akik a korábban felvett támogatással határidőben nem számoltak el.

A pályázatot 2024. április 6. 16.00 óráig lehet benyújtani vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Titkárságán, vagy e-mailban. A támogatásról 2024. április 29-én döntenek.

(dunaharaszti.hu)