Kijavítják az aluljáró lezárás terelőútján a KRESZ táblákat, elkészült az ideiglenes gyalogátkelő is

//Berényi Attila
Cseh László (b) a Dunaharaszti Önkormányzat Műszaki irodájának munkatársa, valamint a Magyar Közút Nzrt. szakemberei a helyszínbejáráson. fotó: dho
Mi tagadás elsőre nem sikerült valami pompásan előkészítenie és üzemeltetnie a kivitelezőnek a Némedi úti aluljáró lezárásával bekövetkező változásokat. A közlekedési táblák nem igazán logikusak, az ideiglenes gyalogátkelő pedig pocsék volt. Mostanra sikerül az Önkormányzat közbenjárására rendezni a helyzetet.

Már a lezárás napján, azaz 2024. január 15-én ellenőrizték az önkormányzat Műszaki Irodájának munkatársai, hogy milyen minőségben épült meg a gyalogos átkelő, valamint ellenőrizték a lezárást követően az érintett útszakaszok közlekedés-biztonságát, derül ki a dunaharaszti.hu oldalon megjelent közleményből.

„Munkatársaink azonnal jelezték a KRESZ táblák zavaros és megtévesztő jelzéseit, valamint az ideiglenes gyalogos átkelőhely alkalmatlanságát.”

Az elkészült ideiglenes gyalogos átjáró és rámpa, fotó: dho

A város saját pénzén épített egy viacolor burkolattal ellátott rámpát, így már kerékpárral és babakocsival is lehet használni az ideiglenes átkelőt a Gyárköz utca és a Vasút utca között. Ez építési terület, így itt a közvilágítás sem áll rendelkezésre. A város ezért jelzőfényeket helyez ki, amelyek segítik a biztonságos közlekedést. A beruházó lebetonozta az átkelőt és megerősítette a lépcsőt.

Az elkészült ideiglenes gyalogos átjáró és rámpa, fotó: dho

A Magyar Közút regionális és központi üzemmérnökségének munkatársai és Dunaharaszti Önkormányzatának szakemberei szerdán (2024.01.24.) közös helyszíni terepszemlét tartottak a terelőúton. A közlemény szerint

„… a beruházónak, illetve az alvállalkozónak kellett volna startra kész állapotban, biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban átadni a területet.”

A Magyar Közút Nzrt. szakemberei a helyszínbejáráson részletesen dokumentálták a látottakat. fotó: dho

A következő napokban tehát pótolják, ellenőrzik a KRESZ táblákat. Az Önkormányzat kérésére a Magyar Közút munkatársainak beleegyezésével útburkolati jeleket is felfestenek a kritikus csomópontokban. Mindezeken fölül, amint az időjárás engedi a Móricz Zsigmond utcán sárga útburkolati jeleket fel és figyelemfelkető táblák is kerülnek ki, amelyek a gyalogosközlekedést segítik.

(dunaharaszti.hu)