Gond van a Fő út (510-es út) és a Dózsa György út kereszteződésének lámpáival Dunaharasztin

//Berényi Attila
lampas-keresztezodes-fo-ut-dozsagyorgy_dho_20231220

A Fő út (510-es) és a Dózsa György út kereszteződése Dunaharasztin. fotó: dho

Több olvasónk panaszkodott, hogy egyre nagyobb torlódás alakul ki a forgalmas kereszteződésében, mert nem úgy váltanak a lámpák, ahogyan kellene.

A Fő út (510-es út) és a Dózsa György út kereszteződése az egyik legforgalmasabb szakasz Dunaharasztin. Mindkét út a Magyar Közút Nzrt. kezelésében van. Olvasóink jelezték, hogy nem jól működnek a jelzőlámpák, sőt utaspanasz is érkezett a buszok nagyobb késései miatt. A Dunaharaszti közösségi közlekedését ellátó Ventona Trans Kft. azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy buszaik is beragadnak a kereszteződésbe, így egyre nagyobb késések jelentkeznek a menetrendben. Az utasok elnézését és türelmét kérik.

Az Önkormányzat Műszaki osztálya felvette a kapcsolatot a kereszteződés ügyében a közútkezelő ügyeletével. Információink szerint ott azt a tájékoztatást kapták, miszerint a kereszteződésre nem is látnak rá a központból, az minden valószínűség szerint meghibásodott. Most a Magyar Közút csapata fogja megjavítani a szenzorok vezérelte szerkezeteket, addig pedig sárga villogóra kapcsolják a forgalomirányítást.

Fontos, hogy nagyon körültekintően vezessen, és legyen türelmes a többiekkel!

(dho)