Decemberre csúszik a Némedi úti aluljáró lezárása!

//Berényi Attila
A Némedi úti aluljáró Dunaharasztin. fotó: dho
Minden alkalommal a kivitelező értesíti a városvezetést arról, hogy éppen mikor, milyen munkafolyamatot végez el a Budapest-Belgrád-projekt fejlesztései közül. Itt az új infó, amely egy korábbit módosít, valamint hírt adtak a buszokat érintő változásokról is.

A város hivatalos közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a Némedi úti aluljáró lezárása decemberre csúszik. A tényleges időpontot még nem közölte a városvezetéssel a kivitelezővel, de amint megtudjuk közreadjuk. Az ígéret szerint a tényleges lezárás előtt egy héttel lehet majd tudni a konkrét információkat.

Több olvasónk kérdezte, hogy a buszok útvonala, megállói változnak-e. A városvezetés a tömegközlekedési szolgáltatókkal egyeztetett ez ügyben. A Volánbusszal kötött megállapodás értelmében A Petőfi-szobor mellett, az Andrássy utcában már elkezdődött az egyik ideiglenes Volán buszmegálló kialakítása. Az új útvonalak kialakítása jelenleg is zajlik.

A Ventona Trans Kft. által működtetett buszok megállóiról az alábbiakat közölték:

  • A Zöldfa utcai buszmegálló a vasútépítés munkálatai miatt tartósan átkerült a Magyar utcára, kb. 20 méterre a régitől, a kisbolt közelében.
  • A Rákóczi utcai vasúti átjáró lezárása miatt a Rákóczi iskola közelében lévő buszmegállók kikerültek a Táncsics utcára. Előre láthatóan 10 napig tart ez az ideiglenes állapot, utána a buszmegállók az eredeti helyükre visszakerülnek.

A Némedi úti aluljáró decemberi lezárása után az alábbi rend lép életbe:

  • a vasútállomás melletti P+R parkolónál lévő Ventona buszmegálló a Dózsa Gy. út – Móra F. u. sarokhoz (Fradi kocsma) települ,
  • a P+R parkolóval szemben lévő buszmegálló pedig a piac felé vezető Móricz Zs. utca elejére fog átkerülni.

(Dunaharaszti Város hivatalos oldala / facebook)