Ingyenes házimacska ivartalanítási program Dunaharasztin

//Berényi Attila
macska-ivartalanitas-marci_dho_20231104

Kukás Márton, a dho hivatalos szerkesztőségi macskája, aki már jó ideje átesett az ivartalanításon. fotó: dho

Mindenütt gondot okoz az egyre nagyobb kóbormacska állomány. Mindez a felelőtlen állattartás következménye. Rossz ez a cicáknak és rossz az embereknek, a környezetnek. Dunaharasztin ingyenes házimacska ivartalanítási program indul.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén fogadta el azt a határozatát, amely szerint ebben az évben 2 millió forintot fordít a város a házimacska ivartalanítási programra. Ez az összeg idén 120 cica műtétjét fedezné, ugyanis a kandúroknál végzett beavatkozás a legkedvezőbb árajánlat szerint 13.000 forintba, míg a nőstény macskás esetében 21.000 forintba kerül. Ezt az összeget most teljesen magára vállalja a város. És az idei eredmények figyelembevételével a következő esztendőben is fenn kívánják tartani az ingyenes programot, áll az elfogadott előterjesztésben.

Az önkormányzat tehát átvállalja az ivartalanítási eljárás költségét, amely a műtét és a bódítás nélküli varratszedés díját tartalmazza, áll a város közleményében. Az esetlegesen felmerülő egyéb költségek az Állattartót terhelik.

„Az ivartalanítási programban Dunaharasztin állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező állattartó vehet részt, aki nyilatkozik arról, hogy a lakcímén életvitelszerűen tartózkodik és ez a cím megegyezik a házimacska tartási helyével. A programban jövedelmi viszonyra tekintet nélkül lehet részt venni.”

Mindehhez egy igénylőlapot kell kitölteni, amelyet megtalál cikkünk végén is, és ide kattintva eléri a város honlapján is. A kitöltött dokumentumot és a szükséges mellékleteket a Polgármesteri Hivatal (2330 Dunaharaszti, Fő út 152.) B/1 jelű épületében Takácsné Bagi Andrea ügyintézőnél (tel.: 06-24-504-465, e-mail: bagi.andrea@dunaharaszti.hu) kell leadni.

Csatolandó mellékletek:

  • hiánytalanul kitöltött nyomtatvány,
  • személyi igazolvány, lakcím kártya,
  • macskáról készült fotó.

Az ivartalanítás az Equipet Állatorvosi Rendelőben (2330 Dunaharaszti, Jókai Mór utca 34.) történik, Állattartó és az Állatorvos által előzetesen egyeztetett időpontban.

Igénybejelentő lap: PDF formátum, WORD formátum

(dunaharaszti.hu)