Városnapok ’23 – vasárnap: lecsófőző verseny előkészületek és futónap

//Berényi Attila
Lecsófőző verseny. fotó: dho
Enni és mozogni! A legfontosabb dolgok közül kettő. Ráadásul közösségben tenni mindezt, nagyszerű dolog.

A dunaharaszti Városnapok második napja mindig a közösségeké. Ahogy már évek óta mindig, a Hősök terén körben, lecsófőző verseny zajlik. 9 óra óta körülbelül 50 csapat készülődik: darabolják a paprikát, paradicsomot. Addig pedig reggeli készül itt is, ott is. Szól a zene, és mindenki nagyon jól érni magát. Az Idén az Önkéntes Összefogás Dunaharaszti, azaz az ÖNÖSZ az esemény szervezője.

Városnapok, 2023 – részletes program

Közben a Baktay Gimi előtti területről egymás után startolnak a futók. Ahogy mindig, a versenyt a Dunaharaszti Nádor Lakóparkért Egyesület szervezi. Többféle táv körül lehetett választani, az 1 kilométerestől a 21 kilométeresig. Aki előre regisztrált, az a célnál már meg is kapta befutóérmét! Mert a részvétel a fontos.

Ha pedig valaki retró hangulatra vágyik, akkor a Hősök tere bejáratánál megtalál egy igazi, régi Ikarusz buszt. Félóránként tesz egy kört, a felszálláshoz ingyenes jegyet kell kérni a megállóban!

Pár lépésnyire elektromos kisautókat lehet kipróbálni, és a közelben gólyalábasok szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat.

(dho)