Lesz ideiglenes átjáró a Temető utcánál? Itt a válasz!

//Tóth Gábor
fotó: dho
Cikkünk megjelenésekor még használható volt a Temető utcai vasúti átjáró. Ezt a Budapest-Belgrád-projekt építése miatt fogják lezárni néhány hónapra. Sokak kérdezték, hogy lesz-e ideiglenes átjáró itt?

A beruházó eredetileg úgy tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy csütörtökön, (2023.09.07.) zárják le a közúti forgalom elől a Temető utcában található vasúti átjárót. A város ennek alapján adott ki közleményt. A lezárás még nem történt meg cikkünk közlésekor, de nyilván pár napon belül ez is bekövetkezik.

Csütörtöktől lezárják a Temető utcai vasúti átjárót!

A Magyar utcai átjárót pedig megnyitották a forgalom előtt. Ez nem azt jelenti, hogy az az átjáró teljesen készen van. A városvezetés ugyanis azt kérte a vasúti építkezés irányítóitól, hogy egyszerre csak egy átjáró legyen lezárva Dunaharasztin. Így a Magyar utcában lehetővé tették az áthaladást, amíg a Temető utcánál dolgozni fognak. Nyilván az előbbi átjárón is dolgoznak majd a későbbiekben, hogy teljesen elkészüljenek vele.

Több olvasónk vetette fel, hogy a Temető utcai átjáró lezárásával egy időben a gyalogosoknak nyitnak-e lehetőséget az átkelésre? A vasútvonal mintkét oldalán ugyanis ott van egy-egy óvoda (Mese ovi, Kisharang ovi), a temetőt is sokan látogatják, és a piac minden szerdán és szombaton nagy tömeget vonz.

Információink szerint, bár eredetileg nem tervezte a beruházó, de a város kérésének eleget téve létesít egy átkelőhelyet a közelben.

A Haraszti Aktuális nemsokára nyilvánosságra kerülő szeptemberi számából pedig az is kiderül majd, hogy megvalósul-e a piac közelébe tervezett és a kormányhatározatban is szereplő, végleges gyalogos és biciklis aluljáró!

 

(dho)