Szeptemberi szúnyoggyérítés

//Tóth Gábor
szunyoggyerites_freepik_natchas_20200710

Képünk illusztráció, forrás: freepik / natchas

Nyár végére pofátlanodtak el igazán a szúnyogok. Teljes erőbedobással támadnak. Most ismét gyérítik az állományt. Most két napos lesz a munka.

Újra földi úton végzett szúnyoggyérítésre lehet számítani Dunaharasztin és a környező településeken is.

Időpont: 2023. szeptember 12. és 13. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2023. szeptember 14. és 15. napján, ugyanebben az idősávban.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum, áll a Dunaharaszti hivatalos honlapján elérhető közleményben.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szakemberek azt javasolják Önnek, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtse össze, vagy takarja le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

(dunaharaszti.hu)