Rendkívüli támogatást kapnak a haraszti Önkéntes Tűzoltók

//Berényi Attila
Bevetésen a DH ÖTE 2023.08.05. hajnalban. fotó: dho
A szombat hajnalban a Dunaharasztira lecsapó óriási vihar alatt és utána a tűzoltók megfesztített tempóban dolgoztak a városban. A Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület oroszlánrészt vállalt a feladatból, és helyismeretükkel segítették a többi egység munkáját is. Az önkormányzat most külön támogatással honorálja az önfeláldozó munkát.

Dr. Szalay László közösségi oldalán megjelent közleményében ismét köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek és részt vesznek még mindig a vihar utáni károk elhárításában. A polgármester külön kiemelte a Zöld Korona Garden Kft.-t az áramszolgáltató és a katasztrófavédelem szakembereit. Utóbbiak közül külön köszönetet mondott a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek:

„… akik fáradtságot nem ismerve, sokszor testi épségüket kockáztatva dolgozták végig az elmúlt napokat.”

A DH ÖTE elnökével, Molnár Péterrel való egyeztetés után, a polgármesteri keretből egymillió forintot juttatnak a szervezetnek, amelyből légzőkészülékeket tudnak vásárolni.

Bevetésen a DH ÖTE 2023.08.05. hajnalban. fotó: dho

A város korábban hozzásegítette a csapatot a tűzoltóautóhoz, majd egy feszítő-vágó berendezést beszerzését is támogatta.

(Dr. Szalay László polgármester / facebook)