Vihar Dunaharasztin: teljes erővel folyik a kárelhárítás

//Berényi Attila
viharkar_dho_20230805

fotó: dho

A károk felmérése és elhárítása folyik a Dunaharasztit ért romboló, szombat hajnali vihar után.

Minden elérhető szakember Dunaharaszti utcáin és terein dolgozik a viharkárok elhárításán és felmérésén.

„A pusztítás mértéke még nem felbecsülhető, a következő két-három napban még biztosan erőltetett tempóban kell a károk felszámolásán dolgozni” – mondta el szerkesztőségünknek dr. Szalay László.

A polgármester türelmet kért az emberektől. A tűzoltók és a város által alkalmazott zöldfelület karbantartó cégek megfeszített  tempóban igyekeznek mindenhová, minél gyorsabban odaérni, hogy eltávolítsák az utakra, épületekre dőlt fákat.

A városvezető azt kérte a lakosságtól, hogy a következő pár napban lehetőség szerint kerüljék el a parkokat, óvatosabban közlekedjenek a fák környékén, mind gyalog, mind pedig autóval. Most nagyobb figyelemmel válasszanak parkoló helyet is. Az orkán erejű szél ugyanis károsíthatta úgy a fákat, hogy azok ágai, vagy maga a teljes növény csak később dől ki, vagy szakad le. A Sport-szigeten például óriási a pusztítás.

A polgármester külön köszöntetet mondott a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak és a hivatásos tűzoltóknak, akik minden erőt bevetve hárítják el a károkat. Szintén köszönet illeti a Városi rendészet munkatársait is , akik szintén folyamatosan dolgoznak csakúgy, mint az Önkormányzat szakemberei.

Az áramszolgáltatóhoz is folyamatosan futnak be a hibajelentések, a város több pontján van még mindig áramszünet. Akadozik az internet is.

(dho)