Több orvosi szakvizsgálatot nem Szigetszentmiklóson végeznek el

//Berényi Attila
orvosivaro_freepik_DCStudio_230713

Képünk illusztráció. forrás: freepik / DCStudio

Fontos szakvizsgálatokra kellene hónapokat várni, mire sorra kerülne a beteg a szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetben. A szakorvoshiány miatt előállt helyzetre ideiglenes megoldás született.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy több szakorvosi vizsgálatra már csak a jövő év elejére, sőt van olyan, amelyre jövő év közepére lehet időpontot kapni a szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetben.

Szakorvoshiány a Szigetszentmiklósi Rendelőintézetben

Információink szerint az SZTK és Járási Népegészségügyi Osztály körlevélben kereste meg ezügyben a háziorvosokat. Ebben az áll, hogy a rendelőintézet kapacitásproblémákkal küzd, így például a kardiológiai, pulmonológiai, gasztroenterológiai, ortopédiai és szemészeti szakrendelések tekintetében a Semmelweis Egyetem Klinikai Központját, míg az általános ultrahang vizsgálatra az Uzsoki Kórházat jelölték ki a térségünk betegeinek ellátására. Értesüléseinket a Dunaharaszti Önkormányzat egészségügyért felelős vezetése megerősítette. Az intézkedés következtében lényegesen lerövidül a várakozási idő.

Az intézkedés más települések lakói mellett érinti Dunaharaszti, Dunavarsány és Taksony polgárait is. Az egyes szakrendelések helyéről minden beteget a saját háziorvosa értesíti.

(dho)