Minta lett a dunaharaszti „Gyere be!” Ház

//Berényi Attila
GyereBeHaz_HamarJanos-ok_230713

(balról) Hamar János, a dunaharaszti Gyere be Ház szakmai koordinátora, dr. Válóczi-Hirják Gabriella Dunaharaszti aljegyzője, Sinkovics Krisztián Soroksár alpolgármestere és Tar-Bárczy Szilvia Cintia, a soroksári Szociális és Gyermekjóléti Intézmény intézményvezetője a dunaharaszti "Gyere be!" Ház előtt. kép forrása: Hamar János / facebook

A szigetszentmiklósi és soroksári önkormányzat képviselői látogattak el a napokban a Dunaharasztin álló „Gyere be!” Házba. A helyi fiatalokat megcélzó intézmény és programjai mintául szolgál a környező településeknek is.

Sinkovics Krisztián Soroksár alpolgármestere és Tar-Bárczy Szilvia Cintia, a soroksári Szociális és Gyermekjóléti Intézmény intézményvezetője látogatott el Dunaharasztira, hogy személyesen is megnézzék a városunkban működő „Gyere be!” Házat, áll a város közösségi oldalán megjelent hírben.

A vendégeket dr. Válóczi-Hirják Gabriella aljegyző, mint a kamaszoknak létrehozott közösségi tér előkészítéséért, létrehozásáért, és folyamatos működéséért felelős szakember és Hamar János addiktológiai konzultáns, a „Gyere be!” Ház szakmai vezetője fogadta az intézményben.

A „Gyere be!” Ház áprilisi megnyitása óta folyamatosan tele van, minden péntek délután – nyáron is! – jönnek a gyerekek, baráti társaságok alakultak ki, a közösségi házban dolgozó felnőttek, önkéntesek és szakemberek névszerint ismerik már őket.

A haraszti kezdeményezés nyomán Szigetszentmiklóson és Soroksáron is ilyen típusú ifjúsági közösségi terek jöhetnek létre a közeljövőben!

(Dunaharaszti Város hivatalos oldala / facebook)