Január végén indulhat a vasútfejlesztés Dunaharasztin

//Berényi Attila
kép: dho
Közbeszólt a csapadékos időjárás, így nem a korábban közölt időpontban, hanem előre láthatóan 2023. január 30-án kezdődik meg az érdemi munka a Budapest-Belgrád-projekt Dunaharaszti szakaszán. Mindez a buszmegállók áthelyezését is jelenti.

Az ideiglenes buszmegállók kialakítása már megkezdődött, de csak akkortól él a változás, amikor az építkezés ténylegesen megkezdődik, derült ki a dunaharaszti.hu oldalon megjelent közleményből. Az új buszmegállók helyeit jelölő térképeket a cikk végén található galériában érheti el.

Az építkezés miatt a Dunaharaszti Alsó vasúti megállónál található buszmegállót áthelyezik. Ez egy sarokkal messzebbre kerül a Magyar utca és a Homok utca kereszteződésébe, de a Magyar utcára.

Fontos, hogy a munkálatok miatt a Király utca vasút felőli vége zsákutca lesz, ott a buszközlekedés emiatt megszűnik. Így a jelenlegi buszmegállót amely a Király utca – Csendes utca csomópontnál volt, át kell telepíteni a Magyar utca – Csendes utca csomóponthoz.

Az önkormányzat közlése szerint az építkezés miatt egyelőre nem zárják le a gyalogos forgalmat a vasúti átjárónál (magyar utca). Ám ez előbb utóbb elkerülhetetlen lesz.

„A MÁV-Alsón lakók közlekedésének biztosítása érdekében ezért már most új buszmegállót alakítunk ki a MÁV Alsó u.- Kaszala Károly u. csomópontnál. A Temető utcán járó vasútpótló busz fog beközlekedni ehhez a megállóhoz, így továbbra is biztosított lesz az utazás MÁV-Alsóról a HÉV állomásig.” – áll a közleményben.

A buszok menetrendje egyébként nem változik. Amint tudható lesz az építkezés megkezdésének pontos ideje, az önkormányzat ígérete szerint, arról értesítik a lakosságot.

(dunaharaszti.hu)