Januárban már Harasztin is dolgoznak a vasútfejlesztésen

//Berényi Attila
A Temető utcai vasúti átjáró Dunaharasztin. fotó: dho
A tervek szerint 2025-ben kell teljesen forgalomba helyezni a megújított Budapest-Belgrád vasútvonalat. A tőlünk délebbre fekvő szakaszokon már javában tart a munka. Dunaharasztin a jövő év januárjában kezdenek el dolgozni.

Dr. Szalay László polgármester közösségi oldalán vetették fel kérdésként, hogy mikor indulnak meg a vasútfejlesztés tényleges munkálatai Dunaharasztin. A városvezető válasza szerint

„Előre láthatóan várhatóan 2023. január 20-án kezdődik a második vágány alépítményének a munkája a Magyar utca felőli oldalon.”

A napokban a környéken területbejárást is tartottak. Annyi már tudható, hogy a meglévő vágány mentén talajcserét hajtanak végre, új alépítmény és új töltés készül. Az is kiderült, hogy az építkezés miatt át kell majd helyezni a vasút melletti MÁV-Alsó buszmegállót. Ez még tervezés alatt van, több megoldást is mérlegelnek.

A város később közleményben is megerősítette a kommentre adott polgármesteri választ. Ezt ide kattintva érheti el.

Dr. Szalay László polgármester egyébként a várost érintő más, fontos ügyekről is beszélt a Haraszti Aktuális című online műsor decemberi számában. Így szó volt a helyi adók emeléséről, vagy a közétkeztetés drágulásáról is!

(Dr. Szalay László polgármester / facebook)