Dunaharaszti: „jégpálya helyett napelemek”

//Berényi Attila
A még épülő jégpálya Dunaharasztin, 2019 decemberében. fotó: dho
Eldőlt, idén nem rendezi meg a szokásos jégpályát Dunaharaszti. A határozatról a polgármester közösségi oldalán adott tájékoztatást.

A jégpálya ebben az évben közel 60 millió forint terhet jelenthetett volna a város költségvetésének – derül ki dr. Szalay László közleményéből.

„A Piac téren lévő telepített, időszakos korcsolyapálya ebben a gazdasági helyzetben a hosszas mérlegelés után a halasztható, nem feltétlenül szükséges, nem életbevágó, mondhatom így, luxus kiadások csoportjába került a költségvetésünkben.”

Az energiaválság miatt terhelt időben ennél jóval indokoltabb, ha ezt a pénzt inkább napelemekre költi a város, amelyek az Orvosi rendelő és a Sportcsarnok tetejére kerülnek majd. Ezek ugyanis további költségcsökkentést jelenthetnek, derül ki a tájékoztatóból.

A városvezető ismertette, hogy csak a település októberi villanyszámlája 24 millió forint volt. Ha emellé odatesszük, hogy tavaly egész évben 70 millió forintot kellett ezen a címen kifizetni, akkor jól látszik, hogy az energia ára milyen mértékben drágult. A közvilágítás nem elhagyható, az intézményeket pedig fűteni kell.

Az alábbi képre kattintva elolvashatja a teljes polgármesteri közleményt.

(Dr. Szalay László polgármester / facebook)