Városi advent – meghívó

//Berényi Attila
adventi-laffert-kuria_06_dho_20211128
A hagyományoknak megfelelően, most is megrendezi Dunaharaszti advent első vasárnapján a Városi Adventet a Laffert Kúria teraszán és az intézmény falai között.

A szokásokhoz híven a teraszon a város civil szervezetei rendeznek jótékonysági vásárt, adománygyűjtéssel advent első vasárnapján (2022.11.27.) A rendezvény 15 órakor kezdődik.

Itt a Harasztin működő egyesületek, alapítványok állítanak standokat, bevételeiket jótékony célra fordítják. Természetesen lesz forralt bor, tea és sült tök is, ahogyan mindig.

A Dunaharaszti Család- és Gyermekjóléti Szolgálat is itt kezdi meg idei adománygyűjtését, amely 2022. december 22-ig tart. Elsősorban tartós élelmiszert (cukor, liszt, étolaj, rizs, búzadara, száraztészta, tea, tartós tej…), vagy tartós édességet (nápolyi, puszedli, müzli, keksz…) várnak, de nagy segítség a konzerv, zacskós élelmiszer, leveskocka is. Az összegyűlt élelmiszereket a leginkább rászoruló dunaharaszti családok között osztja ki a szervezet.

Civil szervezetek standjai a dunaharaszti adventi vásáron 2021-ben. fotó: dho

A Laffert Kúria épületében 18.00 órakor, ökomenikus szertartás keretében zajlik majd a gyertyagyújtás, majd a Szent Cecília Kórus és a Liget Kórus ad hangversenyt, valamint  fellép Nagyváradi Erzsébet színművész is.

(Laffert Kúria, dho)