Dunaharasztin is támogatást kaphatnak a felsőoktatásban tanuló, hátrányos helyzetű hallgatók

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / artursafarovvv
Dunaharaszti Város Önkormányzata az Innovációs Minisztériummal együttműködve ismét kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2022/2023. tanév második és a 2023/2024. tanév első félévére.

A röviden csak Bursa Hungarica pályázat a Dunaharaszti lakcímkártyával rendelkező, szociálisan hátrányos helyzetű, felsőoktatásban tanuló fiatalok támogatását szolgálja, derül ki a város honlapján megjelent tájékoztatóból.

„A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás.”

Két fajta pályázaton lehet indulni. Az „A” típusú azoknak szól, akik már nappali munkarendben folytatják tanulmányaikat, alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben.

A „B” típusú pályázat
a) a 2022/2023. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások;
vagy
b) felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;
számára szól, akik a 2023/2024. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben tanulnak majd.

Pályázni a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében, egyszeri regisztráció után lehet.

Benyújtási határidő: 2022. november 3.
A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva és aláírva kell beadni a Polgármesteri Hivatalban Bujtásné Zörgő Szilviának.

A részletes pályázati leírás ide kattintva érhető el.

(dunaharaszti.hu)